Site Rehberi
Site Rehberi > Sağlık > Burun Estetiği
28 Mart 2024, Perşembe
 
Tavsiye Et | Hata Bildir 

Burun Estetiği

Burun Estetiği - http://www.burunestetigi.eu

Sağlık

www.burunestetigi.eu

Giden Ziyaretçi : 0
Gelen Ziyaretçi : 1
Kategori : Sağlık
Site Bilgileri : http://www.burunestetigi.eu
Benzer Siteler : b | burun estetiği
3d oyunlar
 Açıklamalar :

Doğal burun estetiği burnun küçültülerek veya büyültülerek şekil verilmesi, tümseğin alınması, burun ucu veya köprüsünün şeklinin değiştirilmesi, burun deliklerinin küçültülmesi (daraltılması), burun ile üst dudak arasının desteklenerek değiştirilmesi ve burun estetiği hakkında herşey.

Estetik burun ameliyatı, dünyada kadınların da erkeklerin de en çok yaptırdığı operasyon. Bunun nedeni burnun yüzün tam ortasında olması ve en ufak hata veya oransızlığın bile dikkati çekmesi. Burunda yapılacak düzeltme ise yüz görümünü son derece olumlu etkiliyor. Güzel burun estetiği, hokka burun değil, doğuştan gelen güzel burun gibi kişinin kemik ve kıkırdak yapısına uygun, normal anatomiyi bozmadan sadece kusurların giderildiği bir operasyon olmalıdır.

Burun estetiğinde altın kurallar yerini, düzgün uyumlu, ışık oyunlarıyla doğallaştırılmış ve kaş-göz uyumunu iyice ortaya çıkaran operasyonlara bıraktı. Son gelişmelerle birlikte burun estetiğinde artık detayları, dolayısıyla da mükemmelliği hedefleyen cerrahların sadece iki boyutlu görünüm yerine üç boyutlu bakıştaki ince detayları uygulamalarına yansıtıyorlar. Bu durum düzgün, simetrik, yüze uyumlu, dışarıdan bakıldığında ameliyat yapıldığı belli olmayan, uygun uzunluk ve yükseklikte, kaş ve göz uyumunu iyice belirginleştiren, hoş bir görüntü meydana getiriyor.Daha önce ideal burun denildiğinde altın oranlar uygulanırdı, ancak şimdi bu oranlara uygun burunların her zaman doğal durmadığı görülüyor.

Tıp derslerinde okutulan operasyonlarda ideal burun şu şekilde tarif ediliyordu: Yeni oluşturulan burun yüz üzerinde oluşturduğu hatlar ile öyle bir dengede olmalı ki; hiçbir zaman göz ve yüze ait diğer görünümler içerisinde öne çıkmamalıdır. Önceden kullanılan bu tekniklerin burnun üst, orta ve alt kısımlarında bir uyumsuzluğa yol açarak doğal olmayan, burun ucunun fazlaca daraldığı, çimdiklenmiş, mandalla sıkılmış ya da asimetrik bir burun ucunun oluşmasına sebep olabiliyordu. Ancak estetikteki son gelişmeler bu standartların yetersizliğini ortaya koydu. Son gelişmelerle birlikte burun estetiğinde artık detayları, dolayısıyla da mükemmelliği hedefleyen cerrahların sadece iki boyutlu görünüm yerine üç boyutlu bakıştaki ince detayları uygulamalarına yansıtıyorlar.

Burun yüzde en çok göze çarpan organdır. Bu yüzden yüzle olan uyum için, alın ve çene profilin uyumunu beraberce sağlar. Örneğin; çenesi geride olan bir yüzde yapacağımız estetik burun, o kişide arzu ettiğimiz güzelliği sağlayamaz. Hasta yardımcı kontur düzeltmeleriyle çok daha güzel duruma gelir. Ayrıca yüzdeki üst çene yapısı ve orta yüzün çökük olması da kişiye yorgun ve sağlıksız bir görünüm verebilir. Bu kişilerde elmacık kemikleri ve orta yüzde yapılacak kontur düzeltmeleri, inanılmaz farklılıklar gösterip, hem hastanın kendisini hem de çevresini şaşırtır.

Estetikte iki temel kural oran ve simetridir. Simetrik olmayan şeyler bize estetik gelmez. Estetik yüzde alın, orta yüz ve alt yüz oranı, bunların birbirine eşit olması gerek. Burun yüzünüzün 1 / 3′ünü geçerse o zaman uyum kayboluyor. Gözün iç köşesinden çekilen hattın dışında çıkan burun büyük sayılır. Burnun ucundaki çıkıntılar, gölgeler, kenarlar estetiği belirleyen şeylerdir.

Kadın ve erkekteki estetik unsurlar farklıdır.Mesela kadın ve erkek burnu arasında estetik fark olduğunu gözden kaçıran cerrahlar olduğundan birçok erkek hasta yapılan işlemden memnun kalmayabilir. O yüzden bir erkeğin burnu kadına göre daha büyük ve düz olmalı. Dudağın üst kısmı ile burunun açısı 90 derece olmalı. Kadında ise bu açı 110 derece. Bundan fazlası komik durur.

 Etiketler : burun, estetiği, estetik, operasyonu, bursa, ameliyat, ameliyatı, doğal
Not: www.burunestetigi.eu sayfadan “Burun Estetiği” ile ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.
Benzer sayfalar için “Sağlık” kategorisini ziyaret edin.
 Kategori Siteleri : Rejene Türkiye Sitesi Rejene.com - Dolgu-botoks - Şifa Bahçesi Aktar - Zirkonyum Protez Diş İmplant Diş - Saç Besleyici - Cilt Bakımı - Burun Hastalıkları - Lazer Epilasyon-Epilasyon - Breast Gain Plus Gögüs Büyütme - Hemoroid Tedavisi