Site Rehberi
Site Rehberi > Sağlık > Isırgan Otu
20 Nisan 2024, Cumartesi
 
Tavsiye Et | Hata Bildir 

Isırgan Otu

Isırgan Otu - http://www.isirganotu.gen.tr

Sağlık

www.isirganotu.gen.tr

Giden Ziyaretçi : 0
Gelen Ziyaretçi : 1
Kategori : Sağlık
Site Bilgileri : http://www.isirganotu.gen.tr
Benzer Siteler : ı | ısırgan otu
3d oyunlar
 Açıklamalar :

Isırgan Otu, Nedir, Faydaları, Kullanımı, Nerelerde Kullanılır, Isırgan Otunun Tarihi

Isırgan otu yaprakları üzerinde bulunan ince tüyler cildi tahriş eden kimyasal maddeler içerir ve bu kimyasallar yaprak cilt ile temas ettiğinde salgılanır. Bu nedenle taze ısırgan otu yapraklarına ya da sapına dokunmak oldukça acı vericidir. Ancak bitki yüzyıllardır sağlığa faydaları nedeniyle pek çok kültürde kullanılmaktadır. Avrupa’da geleneksel olarak vücuttan fazla suyun atılması amacıyla idrar söktürücü ve organları temizlemek için detoks amacıyla kullanılır.

Bilimsel adı Urtica dioica olan bitki günümüzde batı tıbbında pek çok ilaç içerisinde ticari olarak kullanılmaktadır. Avrupa, Kuzey Amerika, Asya’nın soğuk bölgeleri ve Kanada’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen bitki 1 metre uzunluğa erişebilir. Koyu yeşil yaprakları tırtıklıdır. Yıl boyu yetişebilir ve Haziran ayından Eylül ayına kadar çiçek açar.

 Etiketler : ısırgan, otu
Not: www.isirganotu.gen.tr sayfadan “Isırgan Otu” ile ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.
Benzer sayfalar için “Sağlık” kategorisini ziyaret edin.
 Kategori Siteleri : Akne Sivilce Bilgisi - Emel Polat - Diyet Zayiflama Kilo - Hoodobasatis.com - Ncare - Geleneksel Şikayetlere Bitk - Sağlıklı Yasam Için Nitelikli Ürün - Gaziantep Üroloji Uzmanı - Ecza Deposu Online Sağlık Mağazası - Pankreas - Hemoroid Basur