Site Rehberi
26 Nisan 2024, Cuma
 
Tavsiye Et | Hata Bildir 

Eşek

Eşek - http://www.esek.gen.tr

Diğerleri

www.esek.gen.tr

Giden Ziyaretçi : 0
Gelen Ziyaretçi : 2
Kategori : Diğerleri
Site Bilgileri : http://www.esek.gen.tr
Benzer Siteler : e | eşek
3d oyunlar
 Açıklamalar :

Eşek, atgiller familyasından olup, ömrü 25 ile 35 yıl arası olan, evcil bir yük taşıma hayvanıdır. Uzun kulaklı, kısa tüylü, inatçı bir hayvandır. Toplumda; merkep, karakaçan, olarak ta adlandırılırlar.

Toplum arasında inatçı hayvanlar olarak bilinen eşeklerin bu huyları çok akıllı ve hisli olmalarından dolayıdır. Hafızalarına kazıdıkları bir olayı asla unutmazlar. Örneğin; yıllar evvel geçtiği bir yerde gördüğü yılanı asla unutmazlar. Oradan tekrar geçtiklerinde hemen tepki gösterirler. Kısaca ayak direrler.

Tek toynaklıdırlar. İslami inanışlara göre etleri, sütleri haramdır. Sadece gücünden yararlanmak amacıyla kullanılırlar. Ama Hindistan gibi bazı ülkelerde eti yenilmektedir. Çok sadık bir yapısı vardır. İtaatle her verilen işi yapar. Görmediği yere basmadığından dolayı derin sulara girmez bu yüzden deve kervanlarını eşeğe çektirirler. Deve Üzerinde yükle yüzerek dereyi karşıdan karşıya geçebilir. Fakat hem boğulma riski vardır hem de yükün ıslanma olasılığı. Ama eşek sığ sulardan kervanı karşıya geçirir. Gittiği yolu asla unutmaz bahçeden yükle bırakıldığında eve tek başına gelebilir.

 Etiketler : eşek
Not: www.esek.gen.tr sayfadan “Eşek” ile ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.
Benzer sayfalar için “Diğerleri” kategorisini ziyaret edin.
 Kategori Siteleri : Kargo - Paslanmaz Alüminyum Korkuluk - Eks Enerji Kesintisiz Güç Kaynaklar - Türkiye Rehberi - Eğlencenin Bilgi İle Birleşimi - Orjin Discus - Metin Ozkan Vadisi - Çikolata Makinesi Çikolata Makina - KaynakMarket - Zet Vize Danışmanlık Hizmetleri